Op de volgende vacature heeft www.Voordelige-Boekhouder.nl gereageerd:

Wat ga je doen als Indirect Tax & Customs Specialist?
Als Indirect Tax & Customs Specialist ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en afhandeling van alle handels-, en douaneformaliteiten conform procesbeschrijvingen en regelgeving. Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie bij vraagstukken die direct betrekking hebben op het vakgebied. Verder help je bij het voorbereiden van douane- en btw aangiftes en houd jij je bezig met het opvragen van relevante informatie. Naast deze taken draag je zorg voor het tijdig identificeren en analyseren van compliance risico’s op het gebied van Customs en BTW en monitor je de interne en externe ontwikkelingen op het vakgebied die relevant zijn voor compliance en awareness.

Naast het voorbereiden, verzorgen en verwerken van diverse douane- en btw aangiftes in de (financiële) administratie, maak je van oorsprong gerelateerde documenten op zoals EUR-1 en ATR. Daarnaast zet je import-/exportdossiers op, geef je vaktechnisch advies aan collega’s en verzamel en leg je bewijsmateriaal ten behoeve van internationale handelstransacties en klanten vast.

Je werkt in een klein, enthousiast team waarbij collega’s op een informele manier met elkaar omgaan. Als Indirect Tax & Customs Specialist werk je ook nauw samen met diverse afdelingen waaronder Finance, Sales, Logistiek en Supply Chain.

Wat breng jij mee als Indirect Tax & Customs Specialist?
Als persoon ben je positief ingesteld en een echte teamspeler. Vanzelfsprekend ben je accuraat en precies in je werkzaamheden. Daarnaast ben je communicatief sterk en schakel je gemakkelijk met verschillende afdelingen. Tevens ben je oplossingsgericht en heb je een hoge mate van aanpassingsvermogen. Wat we verder graag op je CV willen zien is:
 

  • Een afgeronde HBO-opleiding;
  • Minimaal 1 jaar ervaring met het boekhoudkundig verwerken van btw. Ervaring in de voedingsmiddelen industrie is een pré;
  • Ervaring met het verwerken van aangiftes in SAP is een pré;
  • In het bezit van een diploma Junior Customs Consultant of bereid zijn deze opleiding te volgen;
  • Ervaring met Microsoft office (outlook, word, excel)
  • Ervaring met het auditen van douane-/btw-activiteiten, inclusief noodzakelijke rapportages ten behoeve van de AEO-certificering is een sterke pré;
  • Ervaring met het in kaart brengen van risico’s-, interne monitoring en compliance awareness is een pré;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift. Duits is een pré.
Categorieën: Vacatures

error: Voordelige-boekhouder.nl