Op de volgende vacature heeft www.Voordelige-Boekhouder.nl gereageerd:

Belastingadviseur gezocht: huis verkocht met fikse ovewaarde, hoe kan ik dit geld het beste inzetten?

Gevraagde diensten: inkomstenbelasting, belastingadvies

Toelichting
Ik heb mijn huidige woning voor een aanzienlijk hoger bedrag verkocht dan verwacht. I.v.m. de bijleenregeling wil ik graag mijn geld zo gunstig mogelijk besteden. Dit kan door af te lossen in de hypotheek voor de nieuwe woning of bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen op de nieuwe woning. Beide brengen de maandelijkse kosten omlaag. Ook vindt ik het interessant mijn overwaarde in te zetten om een familie lid te helpen door middel van een persoonlijke lening. Ik heb dan hem/haar geholpen en maandelijks zie ik dit bedrag dan terug waardoor de maandlasten van de hypotheek gevoelsmatig ook lager zijn. Ik kan op dit moment alleen niet uitzoeken hoe ik dat het meest voordelig kan verdelen en wat de impact is op de renteaftrek in mijn situatie.

Categorie├źn: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl