Op de volgende vacature heeft www.Voordelige-Boekhouder.nl gereageerd:

Belastingadviseur gezocht voor diverse fiscale adviezen omtrent BTW, openstaande leningen, etc

Gevraagde diensten: boekhouding, jaarrekening, belastingaangiftes

Toelichting:
Belastingadviseur gezocht

Geachte heer/mevrouw, 

Naar aanleiding van een aantal vragen die ik heb omtrent de verschillende belastingcomponent waarmee ik in aanraking kom zou ik u om een kennismakingsgesprek willen verzoeken. 

Hierbij gaat het om de volgende hulpvragen: 

Ik heb een schuldeisende partij die in beginsel een BTW component met omschrijving heeft vermeld in zijn offerte. Naderhand is gebleken dat de bijbehorende factuur het bedrag met BTW heeft aangemerkt als een netto bedrag. De factuur vermeld verder geen BTW meer maar ongeveer hetzelfde bedrag met BTW vanuit de offerte. Wat betekent dit concreet voor mij wanneer ik de schuld afbetaal en vervolgens de BTW wil aftrekken bij de belastingdienst? 

Vervolgens is het zo dat ik een vriend in het buitenland om financiële ondersteuning heb gevraagd om de schuld af te kunnen lossen. Dit is een persoon met enkel de Britse nationaliteit en woont in het VK. Met wat voor belasting(en) kom ik in aanraking op het moment dat ik zijn geld zal ontvangen vanuit het buitenland op mijn eigen rekening? Het is geen schenking. 

De wederpartij heeft een aggressieve houding met betrekking tot invorderingswerkzaamheden. Hoe voorkom ik dat zij beslag kunnen leggen op mijn rekening op het moment dat zij constateren dat mijn vriend uit het VK een overschrijving heeft gedaan? 

Ik ben momenteel een zzp-er dat in gesprek is met een investeerder die mogelijk aanstuurt op het oprichten van een BV om hun eventuele investering veilig te stellen gezien de hierboven geschetste context. 

Kortom, ben ik op zoek naar ondersteuning bij het afbetalen van de vordering zonder beslaglegging van mijn rekening waardoor zij feitelijk tegoeden zullen blokkeren die hoger zijn dan hun eigen vordering en mij belemmeren om nog financiële stappen te kunnen ondernemen. Na afbetaling van de schuld zal er nog een restsaldo blijven bestaan vanuit de overboeking dat mij ver boven de belastinggrens voor spaartegoed zal brengen. Begeleiding met dit stukje is ook gewenst. De fondsen voor overboeking uit het VK zijn al in daar belast. 

Verneem graag van u. 


Categorieën: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl