Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor financieel/fiscaal advies omtrent verhuur appartement en toeslagen
Gevraagde diensten: inkomstenbelasting, belastingadvies

Toelichting
Binnen een paar jaren tijd is mijn situatie van succesvolle, hardwerkende, onafhankelijke vrouw verandert naar alleenstaande, arbeidsongeschikte, afhankelijke moeder. Verhuizen vanuit Amsterdam naar mijn geboorteplaats Wierden leek de beste keus 2 jaren geleden. Mijn appartement in Amsterdam heb ik verhuurd een momenteel huur in een woning van de woningstichting. 

Door mijn lage inkomen en alleenstaande moederschap heb ik recht op verschillende toeslagen. Hierdoor kan ik goed rondkomen. Ook de verhuur van mijn appartement zorgt nog voor wat rendement.

Door het stijgen van de WOZ waarde van mijn appartement in Amsterdam kwam ik erachter dat het verschil tussen de hypotheekschuld en de WOZ waarde bij mijn vermogen wordt gerekend. Dit zal leiden tot het terugbetalen van huur en zorg toeslag van 2017. Voor 2018 zal ik waarschijnlijk ook geen recht meer hebben op het kindgebonden budget. 

De laatste tijd maak ik me steeds meer zorgen over de toekomst en ik denk dat het tijd is om professionele hulp in te schakelen met als doel het realiseren van het meest gunstige fiscale resultaat.

Afgezien van het verhuren van mijn woning ben ik geen ondernemer. Wel heb ik ambities in die richting.

Ik verneem het graag.

Categorieën: Aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Voordelige-boekhouder.nl