Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Boekhouder gezocht voor boekhouding, jaarrekening en IB-aangifte ZZP: prototypes en productie van breigoed
Gevraagde diensten: boekhouding, belastingaangiftes en opstellen van jaarrekening

Toelichting:
Beste heer, mevrouw,
Ik maak prototypes en verzorg productie van breigoed, in samenwerking met een Roemeense fabriek. Zelf ben ik (als ondernemer) starter, de Roemeense fabriek bestaat al ongeveer 20 jaar. Ik heb zowel Nederlandse als Duitse klanten.

De klant betaalt een bedrag voor de ontwikkeling van het prototype rechtstreeks aan mij. 
Qua facturatie van de daaropvolgende productieorder zouden er tenminste twee opties zijn:
1.De klant betaalt de productieorder aan de fabriek, en ik factureer mijn percentage aan de fabriek.
2.De klant betaalt de productieorder aan mij en ik betaal de fabriek.

Het laatste is lijkt mij, risicovoller voor mij m.b.t. wanbetalers. Al bestaan er ook financiële services die, voor een percentage van de omzet, het risico van wanbetaling op zich nemen. En maakt het qua belastingen uit welke optie ik kies? (De fabriek heeft laten weten dat het hen niet uitmaakt welke constructie we nemen)

Ik zoek iemand die mij in dergelijke situaties zou kunnen adviseren, en mij ook zou kunnen helpen bij de boekhouding (bijvoorbeeld bij de aangifte inkomstenbelasting)

Type aanvraag: Zakelijk

Rechtsvorm: Eenmanszaak/ZZP

Aantal medewerkers: Geen

Bedrijfsinformatie: prototypes en productie van breigoed

Categorieën: Aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Voordelige-boekhouder.nl