Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor advies over mogelijke emigratie naar Frankrijk

Toelichting
Mijn vrouw en ik zijn beiden gepensioneerd en overwegen te emigreren naar ons tweede huis in Frankrijk. Hierop berust geen hypotheek. Ons huidige huis in Nederland waarop een hypotheek rust blijven wij aanhouden. 
Wij hebben beiden een AOW uitkering en een aantal direct ingaande lijfrentes. Mijn vrouw heeft voor 100% haar pensioen in overheidsdienst opgebouwd bij het ABP. Ik heb voor 50% mijn pensioen in overheidsdienst opgebouwd bij het ABP. Voor de overige 50 % heb ik, in dienst van een Stichting, mijn pensioen tevens bij het ABP opgebouwd.
Graag wil ik weten welk deel van onze inkomsten in Frankrijk belast worden indien wij formeel naar Frankrijk emigreren en welk deel dan in Nederland belast zal worden. Wij willen voorafgaand aan een definitieve beslissing om te emigreren naar Frankrijk weten wat ons beiden netto inkomen zal worden indien wij naar Frankrijk emigreren.

Categorieën: Aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Voordelige-boekhouder.nl