Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor aangifte inkomstenbelasting 2017 met verkoop huis (alleen) + aankoop (met partner)
Diensten: inkomstenbelasting, belastingadvies

Toelichting:
Graag hulp van een belastingadviseur bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2017.
– Ik heb mijn huis verkocht in 2017 (stond alleen op mijn naam). In 2018 heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht. Alleen in 2017 heb ik al kosten gemaakt voor het nieuwe huis (taxatie + bouwkeuring voor NHG), dus mijn vraag is hoe ik deze kosten zo voordelig mogelijk op een juiste manier kan aftrekken. Mijn vriendin en ik zijn voor 2017 nog geen financiële partners.
– Daarnaast had ik van mijn verkochte woning in 2017 een overwaarde die ik voor een deel in mijn nieuwe huis gestoken heb (in 2018), maar niet volledig. Nu weet ik, dat ik dat gedeelte niet mag gebruiken voor de hypotheek rente aftrek, maar ik heb geen idee hoe ik dit in de belastingaangifte correct in moet vullen.

Type aanvraag: particulier

Categorieën: Aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Voordelige-boekhouder.nl