Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor voorlopige aanslag, kinderopvangtoeslag, IB 2017 + aankoop nieuwbouw
Diensten: voorlopige aanslag, kinderopvangtoeslag, inkomstenbelasting, belastingadvies

Toelichting:
-In eerste instantie willen we nu alleen de voorlopige aanslag 2018 z.s.m. stopzetten omdat ze uitgaan van de situatie van 2016 en die niet meer klopt waardoor we volgens mij nu veel te veel terug gaan krijgen per maand. En in de voorlopige aanslag staat ook dat ik geen fiscaal partner meer heb op hetzelfde adres maar dat is onjuist. (omdat we in verband met een verhuizing tijdelijk alleen een briefadres hebben gehad denk ik dat dit zo is).

– we willen ook advies over de kinderopvangtoeslag. Omdat we dus van Oktober tot December geen vast woonadres hadden gebruikten we een briefadres terwijl wij in een vakantiehuis verbleven . Navrag bij toeslagen leerde mij dat we geen recht op toeslag hadden omdat we geen vast woonadres hadden. Nu heb ik ook een aanslag gehad met de mededeling dat ik €404 moet terugbetalen. (teveel ontvangen tijdens die periode). 

-Daarnaast als alle stukken compleet zijn wil ik ook de aangifte IB 2017 in laten vullen.
We hebben in 2017 een nieuwbouwhuis gekocht waar we vanaf September 2017 een nieuwe hypotheek voor hebben.
Ons oude huis is in Oktober 2017 verkocht met overwaarde, die overwaarde hebben we voor ongeveer 2/3 weer in de nieuwe hypotheek gestopt. En er is een spaarhypotheek afgekocht van het oude huis waarvan we het gehele bedrag in de nieuwe hypotheek hebben afgelost.
Er zijn dus ook makelaarskosten en notariskosten gemaakt die deels aftrekbaar zijn.

Type aanvraag: particulier

Categorieën: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl