Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor advies overgangsrecht en box 1-3? Aankoop 2e woning, 1e woning met ex-partner
Diensten: belastingadvies, inkomstenbelasting aangifte

Toelichting:
Ik ben gescheiden en samen met mijn ex partner bezit ik nog de oude woning in Amsterdam die we niet wensen te verkopen nog te verdelen i.v.m. een kwestie rondom uitbetaling overwaarde evenals de gunstige woningmarkt. Op de oude woning (geschatte marktwaarde 500k) rust er nog een 100% aflossingsvrije hypotheek van ongeveer 100K. In het echtscheidingsconvenant hebben we afgesproken om de kosten voor oude hypotheek (ca €430 p/m bruto) 50/50 te delen. Mijn ex partner gaat de belastingaftrek van deze hypotheek genieten omdat ze in de oude woning blijft wonen.

Volgende week ga ik een koop-contract tekenen voor mijn nieuwe (2e) woning die tevens mijn hoofdverblijf wordt. Ik wil graag voor deze nieuwe lening een hypotheekdeel aflossingsvrij afsluiten. Ik heb verder geen vermogen, alleen vaste inkomen van 85K per jaar.

Vragen:
1. Hoe zit het dan met de overgangsrecht en kan ik mijn nieuwe aflossingsvrije hypotheekdeel in box-1 aftrekken?
2. Zijn er bepaalde belasting-technische ogen en haken als ik het in box 3 stop?

Type aanvraag: particulier

Categorieën: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl