Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht voor particuliere aangifte inkomstenbelasting 2015 + wat is mijn fiscale woonland?

Toelichting
Fiscaal inwonerschap:
Sociaal: alleenstaand, geen kinderen
Werksituatie: geneeskunde gestudeerd in België en sinds 1 oktober als huisarts in opleiding (HAIO) te werk gesteld op de dienst spoedgevallen in Torhout (België). Omdat ik nog in opleiding ben, ben ik opnieuw ingeschreven aan de Katholieke Universiteit Leuven en heb ik collegegeld moeten betalen. Ik krijg echt ook maandelijks betaald en heb onlangs mijn eerste loon ontvangen. 
Woonsituatie: officieel ingeschreven bij ouders, zorgverzekering en autoverzekering in Nederland. Verblijf echter alleen in het weekend in Nederland. Tijdens studie heb ik ingeschreven gestaan als grensstudent met een adres in Leuven maar ik ben nooit uitgeschreven geweest bij mijn gemeente in Nederland. Momenteel verblijf ik intern in het ziekenhuis en ik heb dus geen officieel domicilieadres in België. Ik heb een aangepast rijksregisternummer gekregen waarmee ik mag werken in België. 

Contract is voor 6 maanden. Daarna keer ik ofwel terug naar Nederland voor een andere specialisatie, ofwel zet ik mijn HAIO voort gedurende 2 jaar in Belgie maar dan zal ik ook een verblijfsadres krijgen.

Vraag: wat is mijn fiscale woonland? Ik betaal momenteel belasting in België. In welk land moet ik mijn verzekeringen afsluiten? Kan ik ze behouden in Nederland? Is dit voordelig?

Aangifte belasting 2015
Ik kreeg onlangs een brief dat ik nog belasting kon terugkrijgen over 2015. Ik heb toen als studentenjob in Leuven gewerkt. 

Vraag: waar kan ik dit indienen? Welke documenten heb ik nodig?

Categorieën: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl