Op deze aanvraag heeft Voordelige-boekhouder.nl gereageerd:

Omschrijving

Belastingadviseur gezocht die kan kijken of ik niet teveel aan CAK bijdrage betaal, advies en controle inkomstenbelasting

Toelichting
Ik heb een Wajong uitkering aangevuld met een Wia uitkering. Ik woon in een beschermde woonvorm in Ede. Ik betaal elke maand de hoge eigen bijdrage aan het CAK. Deze wordt elke maand al ingehouden op mijn uitkering. 
Ik krijg dus elke maand van het UWV het bedrag dat nog overblijft nadat mijn hoge eigen bijdrage van mijn uitkering is afgetrokken. Dit is een bedrag van 310,16 Euro per maand. Hiervan gaat dan nog 139,84 vanaf aan zorgverzekering en nog wat vaste uitgaven aan goede doelen; per maand houd ik ongeveer 130 euro over. Hiervan betaal ik openbaar vervoer, eten in het weekend, kleding, vakanties, cadeautjes; u snapt misschien dat ik niet rondkom in de maand. 
Ik moet elke maand extra bijleggen vanaf mijn spaarrekening. 

Ik zou graag willen dat er iemand meekijkt of het bedrag wat ik per maand aan het cak betaal, kloppend is. En of mijn inkomstenbelasting van dit jaar juist is ingevuld en of ik verstandige keuzes hierin maak. Daarnaast ben ik me voorzichtig aan het oriënteren om weer op mezelf te gaan wonen, maar op huiswaarts. Nu geldt vaak dat je boven een bepaalde inkomensgrens moet zitten, maar mijn vraag is, hoe wordt dat dan berekend? Geldt dan wat ik op mijn rekening krijg of wat ik officieel krijg, zonder dat daar de hoge eigen bijdrage vanaf gaat? 

Ik hoor graag of jullie hierin met mij mee kunnen denken. 

Met vriendelijke groet,

Categorieën: Aanvragen

error: Voordelige-boekhouder.nl